توضیحات
بالنگ در کتب طب سنتی با نام «اترج کبیر» آمده است که از آن در مرباسازی استفاده میشود. میوه آنرا به پارسی بالنگ گویند. برای تهیه مربای بالنگ به روش آشپزی خاتون میتوانید به راحتی تلخی آنرا گرفته و یک مربای شکلاتی درست کنید و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه
بالنگ را يك روز در آب سرد قرار مى دهيم ، بعد با كارد تيزى روى پوست آنرا مى تراشيم ،قسمت گوشتی میوه بالنگ را به اندازه دلخواه بريده و دو بار مى جوشانيم تا مغز ان پخته شود ، سپس ١٢ ساعت در آب سرد قرار مى دهيم ، البته دو يا سه بار آب آنرا عوض مى كنيم ، بالنگها را در پارچه تميزى خشك مى كنيم ، در قابلمه ٦ ليوان آب و شكر را می جوشانيم ، بالنگ هاى آماده را ريخته و روى حرارت مى جوشانيم تا شربت غليظ و قوام آيد در آخر براى جلوگيرى از شكرك زدن دو قاشق آب ليمو ريخته دو قل كه زد بر مى داريم پس از خنک شدن در ظرف در بسته ریخته و در يخچال نگه دارى مى كنيم .