توضیحات
کلوچه نوعی نان شیرینی است که از آرد گندم، شکر و روغن تهیه میشود با اضافه کردن پودر نارگیل یا گردو به خمیر کلوچه میتوان کلوچه نارگیلی یا گردو تهیه کرد. این نوع کلوچه از کلوچه های سنتی ایران است که با متد خاتون منحصربه فرد میشود.
طرز تهیه
یک قاشق غذاخوری شکر داخل آب ولرم می ریزیم سپس خمیر ترش را ریخته هم میزنیم درب ظرف را گذاشته به مدت 10 دقیقه میگذاریم تا مواد دو برابر شود . در ظرف بزرگتری آرد ، روغن مایع، شیر ولرم و مایه خمیر ترش و نمک را مخلوط می کنیم . به مدت 5 تا 7 دقیقه ورز می دهیم. سپس در جای گرم به مدت یک ساعت می گذاریم تا استراحت کند. فر را بر روی 175 درجه روشن می کنیم تا گرم شود . خمیر را به اندازه نارنگی برداشته از مواد داخل کلوچه که با هم مخلوط کرده ایم یک قاشق غذا خوری داخل خمیر می ریزیم. بر روی سینی با فاصله می چینیم (اگر دوست داشتید می توانید رویش مهر چوبی که مخصوص کلوچه هست بزنید)، سپس روی تمام کلوچه ها را زرده تخم مرغ میمالیم تا خوش رنگ شود.
به مدت 20 دقیقه خمیر کلوچه را داخل فر گذاشته یا مدتی که حداقل روی کلوچه ها طلایی شود.
نکته
می توانیم کلوچه ها را بدون زدن زرده تخم مرغ بر روی آنها، داخل دستگاه ساندویچ ساز که مخصوص شیرینی و کلوچه است ،درست کنیم.