توضیحات
کیک اسفنجی نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخممرغ تشکیل می دهد. منشأ نام این کیک، اسفنج دریایی است و علت نامگذاری آن، این است که در هنگام برش، حالتی شبیه اسفنج دارد.این نوع کیک مناسب تولد و شیرینیهای تر است البته در متد خاتون از شیر یا ماست برای این نوع کیک استفاده نمیشود.
طرز تهیه
فر را در درجه ١٨٠ درجه روشن تا گرم شود ، قالب مورد نظر را با روغن قنادى چرب مى كنيم ، كف و دور ظرف را كاغذ روغنى میگذاریم .
سفيده را از زرده جدا مى كنيم ، ابتدا سفيده را با همزن ميزنيم تا مثل برف سفيد شود و وقتی ظرف را برمیگردانیم از ظرف جدا نشود.
زرده را جداگانه با وانيل و شكر مى زنيم ، آب جوش را بتدريج اضافه مى كنيم تا شكر كامل حل شود ، و به رنگ كرم در ايد ، زرده و سفيده را آرام با هم مخلوط كنيد و آرد را كم كم روى مايه الك كنيد و آرام مخلوط كنيد ، مواد آماده شده را در قالب ريخته و روى پنجره وسط مدت ٤٠ دقيقه بگذارید تا بپزد ، پس از ٢٠ دقيقه كيک را از قالب در آورده پس از خنك شدن كاغذ را جدا كنيد .
نکته ۱- برای عزیزانی که فر ندارند ، میتوانید مواد را در ظرفی که درش محکم بسته شود روی حرارت گاز ،روی شعله پخش کن قرار دهید و یک ساعت در حرارت خیلی پایین تا کیک شما پخته و اماده شود و طبیعی هست به خوبی فر در نمیاد چون حرارت بطور یکنواخت ظرف مواد رو گرم نمیکنه .