توضیحات
دلمه برگ مو(Sarma) یکی از انواع دلمه بوده و به عنوان یکی از غذاهای سنتی ترکی شناخته میشود.برای تهیه این غذا؛ برگ مو (انگور)، لپه، برنج و سبزیجات معطر استفاده میشود.
طرز تهیه
برگ مو را با آب و نمك سه دقيقه بجوشانيد تا نرم شود ، در صافى ريخته تا آب اضافى آن برود ، پياز را خرد با گوشت و سبزى معطر را ساطورى شده، سبزى ، برنج و لپه پخته شده ، دارچين ، نمك ،فلفل در كمى روغن سرخ كرده ، يك قاشق سوپخورى از مواد را داخل برگها ريخته و خوب بپيچيد داخل قابله را دو قاشق روغن مايع ريخته و چند برگ مو داخل قابلمه گذاشته وسپس دلمه ها را كنار هم درون قابلمه قرار دهيد و دو فنجان اب و آبليمو اضافه كرده و ١/٥ ساعت آنرا گذاشته تا بپزد ، براى اينكه مواد داخل دلمه خارج نشود بايد حرارت زير قابلمه ملائم باشد و مقدار آبى كه براى پختن ان مصرف ميشود بتدريج از كنار ظرف، داخل دلمه ريخته شود و بعداز پخت دلمه ، آب آن كاملا تبخير شود .بهتر است بشقابى روى دلمه ها قرار دهيد و سپس درب آن را بگذارید.
اگر ابليمو دوست نداريد يك پيمانه شكر را با ١/٣ اب و سه قاشق غذاخورى سركه بجوشانيد سپس يك ربع مانده تا دلمه اماده شود رويش بريزيد.