توضیحات
اناربیج خورشی از شمال ایران است. این خورشت به فسنجان بسیار نزدیک است اما سبزیجات معطر لطف دیگری به این غذای محلی خوشمزه میدهد. با متد آشپزی خاتون میتوانید این غذا را راحت تهیه کنید.
طرز تهیه
مغز گردو را میکس کنید و به همراه رب انار و دو لیوان اب سرد روی حرارت گذاشته تا جوش بیاد سپس شعله حرارت را کم کرده تا به روغن افتاده و بپزد مدت دو ساعتی طول میکشد ، اگر در این مدت اب غذا کم شد یک لیوان اب سرد بیفزایید ، در این مدت سبزی را اماده و ریز خرد کنید ، مانند قورمه سبزی خوب سرخ کرده اگر چوچاغ و یا خالواش در دسترس نبود چون سبزی محلی هست و فقط در شمال ایران یافت میشود اشکالی ندارد(از بقیه سبزی ۱ کیلو استفاده کنید ) وقتی خوب سرخ کردید به گردو در حال پخت اضافه کنید .
پیاز را روی گوشت رنده و نمک و فلفل و زردچوبه " اضافه کنید سپس خوب ورز دهید و در تابه ای که خیلی کم روغن ریخته اید گوشت را بصورت قلقلی در تابه تفت داده وقتی غذا تقریبا جا افتاد گوشت قلقلی اماده را به مواد در قابلمه (۲۰ دقیقه بعد از اضافه کردن سبزی سرخ شده)اضافه کنید.
وقتی غذا جا افتاد از روی حرارت بردارید.
این غذا در مرکز گیلان به اسم اناربیج و شرق گیلان به اسم گمیچ کباب و در لاهیجان به اسم فسنجان سبزی معروف هست غذای محلی فوق العاده خوشمزه وپرانرژی میباشد.
چند نکته
- اگر موقعی که گردو را گذاشتید متوجه شدید ابش در حال تمام شدن هست کمی اب سرد اضافه کنید تا گردو به روغن بیافتد.
- پس از اضافه کردن گوشت قلقلی مراقب باشید کمتر هم بزنید تا گوشت وا نرود.
- رب انار یا اب انار و فلفل و نمک به انازه ذایقه خود استفاده کنید .
- میتوانید گوشت قلقلی را اگر دوست ندارید تفت دهید و همانطور مسقیم داخل غذا بریزید .